#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

INFORMACE PRO LÉKAŘE VE SPECIALIZAČNÍ PŘÍPRAVĚ


Vyšlo v časopise: Ceska Gynekol 2017; 82(2): 117

Milé kolegyně a kolegové,

výbor České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP se na svém lednovém jednání zabýval dosavadními aktivitami české větve ENTOG (European Network of Trainees in Obstetrics and Gynaecology). Vyslechl zprávu jeho předsedkyně MUDr. Marcely Kotoulové a po obsáhlé diskusi konstatoval, že stávající organizační struktura ENTOG CZ neumožňuje naší odborné společnosti se na aktivitách mladých lékařů podílet. Přitom jsou účast na semináři ENTOG a aktivní účast na některé z odborných akcí pořádaných ČGPS nebo jejími sekcemi nedílnou součástí specializační přípravy každého jednotlivce.

Proto členové výboru rozhodli, že:

  • Bude vytvořena nová odborná sekce nazvaná „Sekce lékařů ve specializační přípravě“ (SLSP), která bude součástí České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP. SLSP bude s ENTOG CZ úzce spolupracovat a podílet se na společných vzdělávacích aktivitách. Tato organizační spolupráce umožní poskytnout mladým lékařům odbornou i finanční pomoc při pořádání jejich každoročních ENTOG seminářů (mimo jiné budou účastníkům garantovány kreditní body celoživotního vzdělávání ČLK).
  • Od roku 2018 zajistí na celostátní konferenci ČGPS samostatný blok ENTOG, kde by se prezentovali jenom členové Sekce lékařů ve speciali­zační přípravě. Blok by koordinovali kromě mladých lékařů i odborníci pověření výborem ČGPS. Na tento blok by měli členové SLSP volný přístup.
  • Od roku 2018 vytvoří členům SLSP cenově přístupné registrační poplatky na všechny konference ČGPS a jejích sekcí.

Zájemci o členství v nově vytvořené Sekci lékařů ve specializační přípravě (SLSP) se mohou přihlásit cestou www.cgps.cz (odkaz Přihláška). Podmínkou je členství v ČGPS a lékař/lékařka v přípravě na atestaci maximálně do věku 35 let. Po absolvování atestační zkoušky bude členství v Sekci ukončeno.

Milé kolegyně a kolegové,

věříme, že nabídku výboru ČGPS využijete a do nové Sekce lékařů ve specializační přípravě se přihlásíte. Více informací o organizačním zajištění činnosti této sekce získáte na letošním semináři ENTOG, o jehož termínu vás budeme včas informovat.

10. února 2017

za výbor ČGPS doc. MUDr. Vít Unzeitig, CSc.

za ENTOG CZ MUDr. Marcela Kotoulová


Štítky
Dětská gynekologie Gynekologie a porodnictví Reprodukční medicína

Článek vyšel v časopise

Česká gynekologie

Číslo 2

2017 Číslo 2

Nejčtenější v tomto čísle
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#