#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

MUDr. Vladimír Puchmeltr osmdesátiletý


Vyšlo v časopise: Ceska Gynekol 2008; 73(4): 267

Dne 18. 2. 2008. se dožil MUDr. Vladimír Puchmeltr 80 let.

Toto životní jubileum ho zastihlo v tělesné a duševní svěžesti, s životním elánem, který byl a je pro něj vždy typický.

Vladimír Puchmeltr se narodil v dělnické rodině. Svou profesionální dráhu začal jako zámečník, stejně jako více jeho vrstevníků z doby německé okupace. Důsledkem své vrozené zvídavosti a píle však toužil po dalším vzdělávání. Jako dospělý dokázal zasednout mezi mladší spolužáky a promovat na lékařské fakultě Karlovy univerzity v Praze v roce 1957.

Po promoci nastoupil na gynekologicko-porodnické oddělení nemocnice v Mostě a tomuto oddělení zůstal věrný 17 let. Přednášel jako externí učitel, úspěšně složil atestace I. a II. stupně. Přestože byl v tuto dobu pověřen funkcí ředitele NsP v Mostě, pracoval i jako starší sekundář gynekologicko-porodnického oddělení. Nabízela se mu možnost uplatnění na dráze organizátorské – jako ředitel se podílel na vybudování nové nemocnice v Mostě. Přesto však dal MUDr. Puchmeltr přednost odborné činnosti gynekologicko-porodnické.

V roce 1974 nastoupil do funkce primáře gynekologicko-porodnického oddělení nemocnice v Teplicích. V této funkci byl svědomitý, pilný, s neutuchajícím zájmem o vše nové a pokrokové v oboru. Zvláště jako operatér byl náročný k personálu, ale i sám k sobě, vždy pečoval o odborný růst svých spolupracovníků, publikoval v odborném tisku a i dnes se zúčastňuje odborných konferencí, na nichž diskutuje se svými kolegy s mladickým elánem.

Do roku 1989 pracoval ve výboru ČSGPS ČLS JEP. Ve stejném roce byl výborem pověřen uspořádat celostátní konferenci v Teplicích na téma Gynekologická operativa. V roce 1995 jako spoluautor získal Sonkovu cenu za nejlepší vědeckou práci v ultrazvukové diagnostice.

Ještě i dnes pracuje ve svém oboru a je vždy ochoten předat své zkušenosti všem, kteří je potřebují.

Vážený příteli! My, kteří tě známe, Ti přejeme do dalších let předně pevné zdraví, ať Tě ještě dlouho těší práce v oboru a dobře se Ti žije v kruhu Tvé rodiny a Tvých přátel.

 Kolegové z Mostu:

MUDr. J. Kopecký

MUDr. M. Sihkulová

MUDr. P. Osecký


Štítky
Dětská gynekologie Gynekologie a porodnictví Reprodukční medicína

Článek vyšel v časopise

Česká gynekologie

Číslo 4

2008 Číslo 4

Nejčtenější v tomto čísle
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#