#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Zápis ze schůze výboru Endoskopické sekce ČGPS


Vyšlo v časopise: Ceska Gynekol 2013; 78(1): 107
Kategorie: Zprávy

Humpolec 6. 12. 2012

Přítomni: Adamík, Hanousek, Charvát, Kužel, Mára, Novotný, Pilka

Omluveni: Eim, Kučera

1. Konference

Hodnocení minulé XXI. konference v Poděbradech v 10/2012: účast dobrá, odborně splnila očekávání, vyrovnaný rozpočet (mírně v plusu).

Další konference se uskuteční ve dnech 10.–12. října 2013. Návrhy na lokalitu: Kurdějov u Brna (hotel Vinař) nebo znovu Poděbrady, ev. Olomouc či Brno. Na 10. 10. plánována schůze výboru, na 11. 10. hlavní přednáškový den + ev. workshopy a na 12. 10. live-surgery. Hlavní téma konference: „Standardní postupy v gynekologické endoskopii“. V každém bloku plánována jedna didaktická „keynote lecture“ vyzvaného odborníka + kratší příspěvky ostatních.

Trendy do dalších let: atrahovat mladé lékaře (návrh na hlavní cenu za nejlepší přednášku mladého autora – studijní pobyt v zahraničí – školicí centra firem?), slovenské kolegy a instrumentářky, resp. zdravotní sestry (v posledních letech v jejich řadách úbytek zájmu) včas a systematicky oslovit mailem staniční sestry operačních sálů: zajistí Mára + Holečková, Apolinář, doplnit konferenci o workshop s tréninkem na speciálním endoskopickém simulátoru.

Diskutováno o návrhu vedení SNGP na spojení kongresu Endoskopické sekce ČGPS s kongresem SNGP v roce 2014 (a dále ev. vždy jednou za 3–4 roky, v mezidobí obdobné fúze s jinými odbornými sekcemi) z důvodů ekonomických – přijato kladně.

2. Bude vypracováno „Programové prohlášení“ nového výboru endoskopické sekce ČGPS s hlavním mottem zaměření na mladou generaci a její vzdělávání (Kužel, Mára).

3. Vzdělávání v endoskopii. Diskutováno o otázce certifikace různých úrovní náročnosti gynekologických endoskopických procedur – nejednotné postoje. Zatím domluveno pokusit se zajistit zapůjčení trenažéru / simulátoru na příští konferenci (workshop) a na webu endoskopické sekce ev. nabízet specializované kurzy jednotlivých endoskopickyorientovaných pracovišť / tutorů (koordinuje Pilka).

4. Renovace webových stránek endoskopické sekce www.laparoskop.cz: zjistit administrátorská práva, obnovit grafickou úpravu webových stránek, zřízení „listserveru“ – zjištění možností (hosting, redaktor diskuse, koordinuje Charvát).

5. Různé

Další schůze výboru bude v květnu 2013 v Praze (hotel Clarion, při konferenci ČGPS) svolána podle potřeby, každopádně v 10/2013 v předvečer výroční konference (Mára).

Přijat návrh zveřejnit zápis schůze v časopise Česká gynekologie (č.1/2013, Pilka).


Štítky
Dětská gynekologie Gynekologie a porodnictví Reprodukční medicína
Článek Editorial

Článek vyšel v časopise

Česká gynekologie

Číslo 1

2013 Číslo 1

Nejčtenější v tomto čísle
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#