#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Omental Ectopic Pregnancy: Laparoscopic Diagnosis and Treatment


Ektopická omentální gravidita - laparoskopická diagnostika a léčba

Cíl:
Laparoskopické zjištění a ošetření velmi vzácné primární omentální implantace plodového vejce.Typ studie: Kazuistika.Název a sídlo pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Centrum prenatální diagnostiky a léčby, Praha 4-Podolí, Katedra gynekologie a porodnictví, IPVZ Praha.Předmět a metodika studie: Pozorovali jsme implantovaný produkt koncepce ve velkém omentu. Při laparoskopickém vyšetření plodové vejce mělo podobu hemoragického tumoru omenta v průměru 2 cm.Závěr: Po disekci choria bylo v amniovém váčku pozorováno neporušené embryo délky 7 mm a žloutkový váček v průměru asi 4 mm.

Klíčová slova:
omentální implantace, laparoskopie


Authors: E. Kučera 1,2;  J. E. Jirásek 1
Authors‘ workplace: Ústav pro péči o matku a dítě, Centrum prenatální diagnostiky a léčby, ředitel doc. MUDr. Jaroslav Feyereisl, CSc. 2Katedra gynekologie a porodnictví, IPVZ Praha, vedoucí doc. MUDr. Jaroslav Feyereisl, CSc. 1
Published in: Ceska Gynekol 2001; (5): 352-354
Category:

Overview

Objective:
Description of a very rare case of primary omental pregnancy.Design: Case report.Setting: Institute for the Care of Mother and Child, Prenatal Diagnostic Centre, Prague, Institute for Postgraduate Medical Education, Prague.Subject and Method: Implanted product of spontaneous conception was found in the omentum. The gestional sac on omentum had the appearence of a haemorrhagic tumor 2 in diameter.Conclusion: After dissection, an intact embryo of 7 mm with a 4 mm yolk sac was discovered.

Key words:
omental implantation, laparoscopy

Full text is not available online.
If interested in a scan of this journal, contact NTO ČLS JEP.

Labels
Paediatric gynaecology Gynaecology and obstetrics Reproduction medicine
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#