#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Oznámení


Vyšlo v časopise: Ceska Gynekol 2013; 78(3): 229

Oznámení o vzniku Sekce pro endometriózu ČGPS

Vážené kolegyně, vážení kolegové, vážení přátelé,

se zadostiučiněním a radostí si dovolujeme oznámit souhlas výboru ČGPS se vznikem nové sekce, jejíž činnost bude věnovaná problematice endometriózy. Rádi bychom tak vytvořili platformu, kde se skutečně podaří tuto problematiku řešit jak z pohledu nemocničních lékařů, tak i ambulantních specialistů. Pro přípravu této sekce jsme oslovili odborníky z lůžkových i ambulantních zařízení.

Všechny zájemce o členství v této sekci prosím o zaslání přihlášky na adresu endometrioza.sekce@gmail.com.

Na podzim tohoto roku by pak proběhly volby do výboru sekce a následná příprava společných akcí na rok 2014. Cílem je napojení sekce na mezinárodní společnosti zabývající se touto problematikou.

Za přípravnou skupinu

doc. MUDr. Eduard Kučera, CSc.

Oznámení redakce časopisu

Na základě jednání redakční rady České gynekologie v Praze dne 17. 5. 2013 si dovolujeme oznámit následující změny při akceptaci prací do časopisu:

  1. Redakční rada odsouhlasila záměr směřování časopisu k zisku impakt faktoru. Časopis by neměl příliš měnit charakter, pouze dojde k mírnému nárůstu počtu anglicky psaných publikací. Pro posouzení budou vybrána první tři čísla ročníku 2014, která by měla být většinově v anglickém jazyce. Redakční rada proto vyzývá zejména klinická pracoviště k přípravě těchto publikací.
  2. V návaznosti na tento proces redakční rada souhlasí s úpravou složení rady, jako jedním z hlavních posuzovaných kritérií.
  3. Vzhledem k extrémnímu nárůstu počtu prací budou požadavky autorů na urychlený redakční proces a přednostní zařazení práce od příštího čísla zpoplatněny jednotnou sazbou 5000 Kč. Regulerně zaslané práce a běžný redakční proces budou i nadále zdarma.
  4. U prací přesahujích doporučený rozsah i po recenzním řízení budou přesahující normostrany zpoplatněny v ceně 1000 Kč/strana.

V Olomouci 20. 5. 2013

Za redakční radu

prof. MUDr. Radovan Pilka, Ph.D.


Štítky
Dětská gynekologie Gynekologie a porodnictví Reprodukční medicína

Článek vyšel v časopise

Česká gynekologie

Číslo 3

2013 Číslo 3

Nejčtenější v tomto čísle
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#