#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Autoři: MUDr. Martin Hofman
Působiště autorů: ředitel divize Medical Services
Vyšlo v časopise: Ceska Gynekol 2012; 77(6): 483
Kategorie: Editorial


Vážení čtenáři časopisu Česká gynekologie,

dovolte, abych vás jménem Mladé fronty a. s., divize Medical Services, informoval, že Mladá Fronta a. s. se stala nakladatelem celé skupiny odborných časopisů, které vydává Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně (ČLS JEP).

Jedná se o tyto tituly:

Acta chirurgiae plasticae, Anesteziologie a intenzivní medicína, Česká gynekologie, Česko--slovenská pediatrie, Česká revmatologie, Česká stomatologie a Praktické zubní lékařství, Epidemiologie, mikrobiologie, imunologie, Geriatrie a gerontologie, Otorinolaryngologie a foniatrie, Pracovní lékařství, Rehabilitace a fyzikální lékařství, Transfuze a hematologie dnes, Revizní a posudkové lékařství

Prezidiální časopisy: Časopis lékařů českých a Praktický lékař

S účinností od 1. 10. 2012 převzala Mladá fronta a. s. do svého portfolia veškeré nakladatelské služby, distribuci a zprostředkování inzerce do těchto časopisů.

Na přelomu loňského a letošního roku vypsala ČLS JEP výběrové řízení na výše zmíněné služby včetně navržení nové strategie rozvoje odborných a prezidiálních časopisů. Z výběrového řízení, do kterého se přihlásily čtyři nakladatelské společnosti, vyšla nakonec po druhém kole vítězně Mladá fronta a. s. V průběhu jara a léta proběhla opakovaná jednání s jednotlivými odbornými společnostmi a s vedením ČLS JEP, která vyjasnila detaily budoucí spolupráce. Protože si uvědomujeme prestiž, kterou tato skupina časopisů má, bude spolupráce s vedením ČLS JEP, vedoucími redaktory jednotlivých časopisů a výbory odborných společností naší prioritou.

Jedním z parametrů výběrového řízení, který jsme pro budoucí spolupráci navrhli, je zcela nová, jednotná grafická úprava jak titulních stran, tak vnitřního prostoru časopisů. Jsme toho názoru, že všechny tituly patřící pod ČLS JEP by se měly vyznačovat společnými znaky, které je jednoznačně spojí s ČLS JEP a jasně vyčlení z řady konkurenčních periodik.

Veškeré grafické úpravy, příprava k tisku a tisk budou probíhat na našich pracovištích a v naší tiskárně. Distribuce těchto časopisů bude řízená, buď všem předplatitelům, nebo členům odborných společností. Spolu se změnou designu čeká všechny tituly i změna kvality papíru a barevnosti. Tato kvalitativní změna neovlivní cenu, a proto nebude nutné zvyšovat předplatné jednotlivých časopisů, což jsme ČLS JEP zaručili.

Z hlediska pozice na mediálním trhu odborné lékařské literatury se Mladá fronta a. s., a konkrétně její divize Medical Services, stala největším nakladatelem odborné lékařské literatury v České republice. Společně s vlastními tituly nyní produkujeme 21 lékařských a zdravotnických časopisů. K tomu je nutno ještě počítat se čtyřmi knižními edicemi pro lékaře, zdravotnický personál a pacienty, webovými stránkami, eventovými aktivitami a dalšími speciálními projekty.

Věříme, že nadcházející spolupráce s ČLS JEP bude fungovat ke spokojenosti obou stran a všech odborných společností nejen v příštím roce, ale také v letech dalších.

V Praze dne 8. 10. 2012


Štítky
Dětská gynekologie Gynekologie a porodnictví Reprodukční medicína

Článek vyšel v časopise

Česká gynekologie

Číslo 6

2012 Číslo 6

Nejčtenější v tomto čísle
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#